Enter your keyword

O NAS IN PROJEKTU

Kdo smo, kaj delamo, kaj pripravljamo
Nina Pečar
vodja projekta, mentorica violine in klavirja

skladateljica, multiinštrumentalistka, pesnica, slikarka, pedagoginja

Nina Pečar, članica Mense, samozaposlena v kulturi kot inštrumentalistka, aranžerka glasbe, književnica in slikarka. Deluje kot multiinštrumentalistka v različnih glasbenih zasedbah (Salzburger Philharmonie Orchester, Gal in Severa Gjurin, Rok'n'band, Samo Budna, Cvetje v jeseni, Simfonični orkester Cantabile ...), kot pedagoginja, slikarka, skladateljica, aranžerka, studijska glasbenica, grafična oblikovalka, pesnica. Študirala je glasbeno kompozicijo in teorijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani, jazz violino na deželnem konservatoriju v Celovcu, slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter delno fiziko na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Vrsto let je bila tudi aktivna športnica (karate/kickbox). 

Kot pedagoginja trenutno deluje na Britanski mednarodni šoli, kjer poučuje violino in teorijo. V preteklosti je vodila treninge karateja, zbore, sekcijske vaje orkestrov, predavala glasbeno teorijo, vodila astronomska opazovanja. Spisala je že kar nekaj avtorskih skladb za različne zasedbe in preko 150 aranžmajev. Organizirala je 6 samostojnih razstav svojih likovnih del. Dobila je tudi dve nagradi za poezijo. Njene pesmi so bile objavljenje v večini vodilnih slovenskih literarnih revij.

FacebookSpletna stran
Anita Kiralj
vodja projekta, mentorica klavirja

dirigentka, pianistka, pedagoginja

Rojena v Kranju na Gorenjskem, je Anita svojo glasbeno pot začela s petjem v zborih in z obiskovanjem pouka klavirja na GŠ Kranju. Kasneje se je odločila za obiskovanje Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, za tem pa se je vpisala na študij na Akademijo za glasbo Univerze v Ljubljani. Na Akademiji je z odliko diplomirala iz orkestrskega dirigiranja, na podiplomskem študiju pa je poleg smeri orkestrskega dirigiranja obiskovala smer glasbene pedagogike in leta 2018 z odliko magistrirala. Trenutno poučuje glasbo na Gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani, vodi Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi, poleg tega pa kot moderatorka redno sodeluje z društvom Glasbena mladina ljubljanska.