Enter your keyword

O NAS IN PROJEKTU

Kdo smo, kaj delamo, kaj pripravljamo

Nina Pečar
vodja projekta

skladateljica, multiinštrumentalistka, pesnica, slikarka, pedagoginja

Nina Pečar, članica Mense, samozaposlena v kulturi kot inštrumentalistka, aranžerka glasbe, književnica in slikarka. Deluje kot multiinštrumentalistka v različnih glasbenih zasedbah (Salzburger Philharmonie Orchester, Gal in Severa Gjurin, Rok'n'band, Samo Budna, Cvetje v jeseni, Simfonični orkester Cantabile ...), kot pedagoginja, slikarka, skladateljica, aranžerka, studijska glasbenica, grafična oblikovalka, pesnica. Študirala je glasbeno kompozicijo in teorijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani, jazz violino na deželnem konservatoriju v Celovcu, slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter delno fiziko na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Vrsto let je bila tudi aktivna športnica (karate/kickbox). 

Kot pedagoginja trenutno deluje na Britanski mednarodni šoli, kjer poučuje violino in teorijo. V preteklosti je vodila treninge karateja, zbore, sekcijske vaje orkestrov, predavala glasbeno teorijo, vodila astronomska opazovanja. Spisala je že kar nekaj avtorskih skladb za različne zasedbe in preko 150 aranžmajev. Organizirala je 6 samostojnih razstav svojih likovnih del. Dobila je tudi dve nagradi za poezijo. Njene pesmi so bile objavljenje v večini vodilnih slovenskih literarnih revij.

FacebookSpletna stran
Anja Pavlin
organizatorka, izvedenka za stike z mediji

pevka, avtorica glasbe, besedil, pesnica, ustvarjalka in izvedenka za stike z mediji

Njena najbolj vidna projekta sta glasbeni zasedbi Indigo in Tretji kanu. Anja v obeh sodeluje kot klaviaturistka, avtorica glasbe, besedil, aranžmajev, predvsem pa kot vokalistka. Že drugo leto zapored sta dve skladbi njene skupine Tretji kanumed prvimi petimi najpogosteje predvajanimi skladbami na Valu202

Leta 2016 je preko programa Usposabljanje na delovnem mestu praktične izkušnje pridobivala pri založbi Celinka v Ljubljani in po končanem usposabljanju postala tudi njihova zunanja sodelavka. Od takrat je pomagala pri soorganizaciji že dveh festivalov Godibodi, tiskovnih konferencah, komunikaciji z mediji, promociji skupin pod okriljem založbe. S Celinko še vedno sodeluje, po želji po samostojni poti pa je julija 2018 odprla tudi svoje podjetje za glasbeni PR, nastopanje, umetniško ustvarjanje. Pred tem se je udeležila in tudi uspešno opravila izobraževanje v programu usposabljanja in izobraževanja za podjetništvo in nevladništvo v okviru projekta model M Slovenija. Uspešno je opravila tudi izobraževanje v programu Mladi podjetnik, kjer je pridobila potrebno znanje o poslovnem načrtovanju, računovodstvu in digitalni tehnologiji.

Matic Smrekar
mentor

jazz kitarist, astronom, karateist, predavatelj, pedagog

Matic Smrekar je učitelj kitare z večletnimi izkušnjami, kot pedagog pa deluje še na mnogih drugih področjih. Svojo glasbeno pot je začel na Glasbeni šoli Logatec, kasneje pa svoje znanje nadgrajeval pod taktirko Vekoslava Andreea in Igorja Lundra. Leta 2009 je maturiral iz glasbenih predmetov na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana na Oddelku za jazz in zabavno glasbo.

Matic je izkušen predavatelj in učitelj, inštruktor, organizator številnih mladinskih dogodkov, taborov, delavnic, tečajev, vodja mladinskih organizacij in projektov. V svoj program in metode dela vključuje raznolike vsebine in pristope, pridobljene s pomočjo pestrih preteklih izkušenj in želje ter strasti do iskanja novih, inovativnih rešitev. Svoje znanje ves čas izpopolnjuje na raznovrstnih izobraževalnih dogodkih, obenem pa vseskozi razvija in preizkuša nove, moderne oblike poučevanja inštrumenta in glasbene teorije. 

Poleg učenja kitare se Matic intenzivno ukvarja z izobraževanjem in raziskovanjem na področju astronomije. Je vodja in organizator astronomskega izobraževalnega programa, kjer organizira in izvaja astronomsko-naravoslovna predavanja, delavnice in opazovanja nočnega neba. Veliko svojega časa posveča pisanju astronomskih člankov in prispevkov ter opazovanju in raziskovanju nočnega neba.

Spletna stran